Water & Brood; opening nieuwe locatie

Water & Brood; opening nieuwe locatie

03/06/2018 Uit Door hopster

Op 1 en 2 juni 2018 is er een feestelijke opening van biologisch-veganistisch restaurant Water & Brood in Den Haag. Voor de liefhebbers was het lang wachten. Het nieuwe pand waar Water & Brood in zit, de Samenscholing, moest eerst volledig verbouwd worden. Op vrijdag 1 juni 2018 fiets ik naar de openingsborrel van de Samenscholing in de Beatrijsstraat.

Van de Vloek naar de Beatrijsstraat

In 2015 deed ik een interview met Jonne, een van de initiatiefnemers van Water & Brood. Toen nog gevestigd in vrijplaats Vloek in Scheveningen. In datzelfde jaar moest De Vloek wijken voor een zeilcentrum in de haven. Er is toen naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor Water & Brood. Nu is het dan zo ver. Water & Brood is geopend in de Samenscholing vlakbij het Zuiderpark.

Water & Brood eerste reserveringen al binnen

keuken water en brood

Ik word ontvangen Jonne en Nina. Met een biologisch wijntje in de hand leiden ze me rond. De keuken van Water & Brood ziet er prachtig uit en geurt naar verse kruiden en hapjes. Als je bedenkt dat er eerst helemaal niks was, is dat knap. Er is een handgemaakte bar en een eetruimte met tafels en stoelen. Jonne glimlacht trots: “Volgende week zitten we al vol met reserveringen. Mensen zijn gelukkig dat we er weer zijn.”

De Samenscholing

In het pand, genaamd ‘de Samenscholing’ zitten meerdere inititieven. Zo is er een fietsenwerkplaats, een houtwerkplaats en een metaalwerkplaats. Er is een oefenruimte voor bandjes, een gymzaal waar je kan boksen en kickboksen. Er is een anarchistische boekenwinkel ‘Opstand’, een zeefdrukkerij en een Weggeefwinkel Bea-Nix. Ook kan je bij de Voco, voedselcollectief, biologische producten kopen. Jonne: “Je kan zelf je hoeveelheid rijst, couscous etc. wegen. Je koopt dan wat je afweegt tegen inkoopsprijs.”

Loop binnen voor informatie op woensdag tot en met zaterdag op Beatrijsstraat 12 in Den Haag. Of bel voor een afspraak naar 070-3997455.