Sniester festival 2018 vrijdag; divers en sfeervol

Sniester festival 2018 vrijdag; divers en sfeervol

26/05/2018 Uit Door hopster

Het weekend van 25 mei is het driedaagse Sniester festival in de binnenstad van Den Haag. Al wekenlang siert de zwarte kat, de mascotte van Sniester, op posters heel Den Haag. Ik ben benieuwd naar de sfeer van dit festival. Vandaag, vrijdag 25 mei, ga ik kijken naar bands als The Silverfaces, Orgelvreten en de surprise act van Di-rect.

Alternatief en gezellig Sniester 2018

melle de boer sniester 2018

Om 19.00 is het op de Grote Markt lekker druk. Bekend en minder bekend Den Haag zit op de terrassen in het midden van het plein. Op het buitenpodium speelt een band die het publiek opwarmt. De heaters gaan aan. Het publiek is overwegend alternatief van verschillende leeftijden. Op 13 locaties in Den Haag kun je genieten van bekende bands of nieuwe muziek ontdekken. Alles mag en kan op Sniester 2018. De sniestercrew dartelt rond, lopend of op skates. De sfeer zit er goed in. Een plek waar mensen elkaar aanspreken en ontmoeten. En waar vrienden bij elkaar komen.

The Silverfaces

silverfaces sniester 2018

Op het podium in het Paardcafe zijn de bandleden van The Silverfaces aan het soundchecken. Het publiek vind ze direct leuk. Tijdens het spelen houden ze een goeie interactie met het publiek. Deze Alternatieve rockband met invloeden uit de sixties en seventies, brengt een gemêleerd publiek mee. Ouder en jongere mensen zwoelen mee met de teksten en heerlijke sound. We zijn aangenaam verrast. Aan het eind gaat de band los op het podium. Elk bandlid laat apart zijn of haar talent zien. Samen zijn ze een mooi geheel. We willen er meer van zien en horen. Het publiek klapt hard en is enthousiast.

Orgelvreten

orgel vreten sniester 2018

Bij een festival is het jammer dat soms twee bands die je graag wil zien elkaar overlappen. We missen een deel van Orgelvreten in het Paard. We haasten ons naar de grote zaal. Het is niet druk. De mensen die er zijn genieten zichtbaar. De twee hammondorgels staan in het midden. Er omheen gebeurt van alles. De bandleden hebben een samenspel wat lijkt alsof alles geïmproviseerd is. Ze kijken naar elkaar, luisteren, spelen en gunnen elkaar ruimte. Ze halen alles uit de kast voor een groot muzikaal feest.

Wachten met Sniester 2018 kat op Di-rect

sniester kat

Hier en daar pakken we nog een band van Sniester 2018 in een kroeg mee. We ontmoeten nieuwe mensen en knuffelen bekenden. Tot het tijd is richting het Paarcafe te gaan. De surprise act Di-rect zal in deze intieme setting spelen. Er kunnen maximaal 150 mensen naar binnen. Bij het Paardcafe aangekomen valt de rij nog mee. Op de ‘die hard’ Fans vooraan in de rij na. Ze willen niks missen. We sluiten aan en wachten met de Sniester kat vol spanning af.

Di-rect geeft intieme show in Paardcafé

di-rect paardcafe sniester 2018

De deur gaat open. Het publiek dringt naar voren. Het is plotseling stampvol en we staan op elkaar geplakt. Di-rect komt op en vanaf de eerste minuut dat ze spelen joelt en zingt het publiek mee. Het feest is direct aan. Het is een uur swingen en dansen op bekende en minder bekende nummers van Di-rect. We genieten van de energie van de band. Een grote massa feestende mensen. Ik heb nog nooit zo’n menigte zien springen in het Paardcafe. De vloer trilt. We klappen en juichen tot Di-rect weer van het podium verdwijnt. Wat een speciaal optreden en een bijzonder intieme show.

Het festival duurt nog tot zondagavond. Dank je wel Sniester organisatie, crew en publiek voor deze heerlijke vrijdagavond.