Sfeervol festival Life I Live 2017

Sfeervol festival Life I Live 2017

27/04/2017 Uit Door hopster

Op 26 april 2017 is de zevende editie van het Life I Live festival in Den Haag. Of gewoon Koningsnach. Muziekliefhebbers kunnen genieten van diverse bands op negen podia verspreid de binnenstad en in de kroegen van Den Haag. Samen met Eef met zijn camera ga ik kijken naar bands als Pat Smith & Friends, My Baby en Nachtschade.

Opening Theater aan het Spui

pat smith and friends life i live festival 2017

De ontvangst voor pers en artiesten is in het Theater aan het Spui. We krijgen hapjes en drankjes en kletsen met bekenden. Het valt me weer op hoe collegiaal de meeste fotografen zijn. Ze wisselen onderling wat tips uit. Wat een lieve mensen bij elkaar. Na een drankje haasten we ons naar het Spui voor de eerste band van vanavond: Pat Smith & Friends.

Pat Smith warmt publiek op

Pat smith life i live 2017

De zon schijnt en er is vroeg op de avond al aardig wat publiek op het Spui. Kinderen met wheelies, surfers, hippe jonge mensen, ouderen en alles daartussenin kijken naar Pat Smith & band. In een eerder interview vertelde Pat dat hij wat nieuwe dingen zou laten horen. Pat Smith & band speelt een mix van nieuwe en bekende liedjes. Ook spelen ze de nieuwe single Love Drunk die 26 mei uitkomt op zijn nieuwe EP Voodoo Boulevard. Waar in het begin mensen alleen met de hoofden wiebelden, swingen en dansen we nu allemaal. Het is een gezellige, warme start van de avond.

Bomvol Spui bij MY BABY

my baby life i live 2017

MY BABY start om 21.30 op het Spui en het is bomvol mensen. De zangeres Cato van Dyck zei in een interview dat MY BABY niet in een categorie valt. Als de band speelt is het publiek direct geboeid. De lekkere beat laat ons dansen. De lichteffecten, stem van Cato en de combinatie van de muziekinstrumenten maken het psychedelisch. Mensen vragen of ze soms uit Zuid Afrika komen. De drie bandleden op het podium lijken apart van elkaar in een trance te spelen, maar ze zijn een ijzersterk geheel. Het is muziek die inderdaad niet in een hokje te plaatsen valt. We dansen, trancen en blijven geboeid tot het eind.

Genieten bij Nachtschade

nachtschade life i live 2017

In het Theater aan het Spui treedt om 23.00 Nachtschade op. We zijn heel benieuwd naar deze nieuwe band. Ze lijken alles in huis te hebben: looks, muzikaal talent en geboren entertainers. In het interview in de aanloop naar het festival vertelt toetsenist Reid Steenhuis dat ze van kinds af aan op het podium staan. Nu geeft de band in het Theater alles. Lange haren zwiepen voor hun gezichten. Hun muziek rockt, swingt en heeft dat typische jaren ’60/’70 gevoel. Het publiek is om. Mensen dansen, joelen en klappen voor deze heerlijke band.

We zien natuurlijk veel meer bands en The Life I Live 2017 is te kort. Het is drukker dan vorig jaar met muziekliefhebbers uit heel Nederland. Toch voelt het niet massaal, maar gezellig en sfeervol. Dank je wel voor de fantastische avond lieve vrienden, bands, fotografen en organisatie van The Life I Live.