Schollenpop 2017: intiem, uitbundig en sfeervol

Schollenpop 2017: intiem, uitbundig en sfeervol

07/08/2017 Uit Door hopster

Op zaterdag 5 augustus is het gratis festival Schollenpop 2017 op het Zuiderstrand in Scheveningen. Ondanks de tegenslagen tijdens de opbouw, is het de vrijwilligers en organisatie weer gelukt. Het podium staat en de eerste mensen stromen al vroeg het strand op. We gaan genieten van de sfeer, de mensen, kleinere en grotere artiesten als Jebroer, MaYan, Danny Vera en natuurlijk Jett Rebel.

Schollenpop 2017 publiek een mix van locals en meer

schollenpop 2017 overzicht

Volgens de voorspellingen is het wisselvallig weer. Nu schijnt de zon. Ik fiets vroeg in de middag richting het strand. Wat is het een voorrecht om zo dichtbij het strand te mogen wonen. Op het Zuiderstrand is het nog rustig. Het voelt kleiner dan vorig jaar, of intiemer is een beter woord. Bekenden groeten elkaar uitbundig en er liggen hier en daar groepen vrienden op het zand. Ook nu is het een mooi gemĂȘleerd publiek van punkers, baarden, tattoos tot kinderen die zoet bekertjes verzamelen. Er staan dit keer twee podia aan een kant van het terrein waar bands afwisselen. Heel fijn, want dat scheelt ons heen en weer rennen.

Jebroer hardcore hakken

je broer schollenpop 2017

Het strand is bomvol als de veelbesproken Jebroer het podium opkomt. We weten niet wat we moeten verwachten van deze ‘ik ben het kind van de duivel’-zanger Tim Kimman. Je kan zeggen wat je wil over deze hardcore muziek en teksten, maar niemand staat stil. Vanaf het eerste nummer springt en danst het hele publiek. Vooraan staat een groepje te ‘hakken’. Verder veel kinderen op de schouders van de papa’s of mama’s. Ze zingen allemaal luidkeels de teksten mee. Een groep kinderen mag ook nog even een nummer meespringen op het podium. Het is een prachtig gezicht en het sleept iedereen mee in deze blije energie op Schollenpop 2017.

MaYan metalband met diehard fans

schollenpop 2017 wolkbreuk

Rond 19.00 zweeft langzaam een onheilspellende donkere lucht richting Schollenpop 2017. Niemand geeft er nog aandacht aan en we staan voor het podium voor het optreden van metalband MaYan. De metalfans die eerder vandaag ook bij G.O.D. vooraan stonden, komen ook nu weer tevoorschijn. Wat is deze mix van publiek en muziekstijlen toch bijzonder. Met een schuin oog op de wolken bekijken we de schreeuwende en gruntende band. De metalfans zwiepen hun lange haren heen en weer voor het podium. MaYan is op het podium een fantastische eenheid; veel energie, zwarte kleding en mooie mensen. Of je nu van deze muziek houdt of niet, het is een prachtig gezicht met veel energie.

Spookweer maakt knus

backstage regen schollenpop 2017

De echte diehards blijven tot het eind bij MaYan, de wolkbreuk op Schollenpop 2017 trotserend. De rest verdwijnt in no time van het strand. Sommigen verschuilen zich onder de paar tentjes op het strand. Het ziet er spookachtig uit met de zwarte lucht en het verlaten strand. De regen komt met bakken naar beneden. Backstage is het hutjemutje zitten in de tent. Mensen die elkaar normaal niet gauw spreken, doen dat nu wel. Het lijkt wel alsof we met een groep vrienden op een feestje zijn beland. En dat zijn we eigenlijk ook. Helaas betekent dit weer dat er een paar bands afgelast worden. Een uur later is het weer droog en laat de zon zich weer zien. Danny Vera en Jett Rebel staan nog op het programma.

Nooit genoeg Jett Rebel

schollepop 2017 jett rebel

Na het relaxte optreden van Danny Vera, staat Jett Rebel op het podium. Zijn haar is geknipt en zijn baard is eraf. Voor de fans op Schollenpop 2017 maakt het allemaal niks uit. Vooraan is het dringen en waar net nog een rustig strand was, staat het nu bomvol Rebelfans. Jett Rebel swingt en zingt en entertaint. Hij klimt tijdens ‘should have told you’ langs een stellage het podium omhoog, onder toeziend oog van Ian Hooglander. We zingen, genieten en dansen allemaal. Zijn band is een team die haarfijn op elkaar afgestemd is. Helaas komt ook aan deze show een einde. Jett Rebel sluit af met ‘Green’ en een gitaarsolo van tien minuten. Sommigen vinden het wat te lang, maar de echte fans krijgen nooit genoeg van de grote Jett Rebelshow.

Schollenpop 2017 publiek

De sfeer was fantastisch, de muziek afwisselend en de mensen lief en leuk. Wat fijn dat de bikkels achter de schermen ons zo weinig mogelijk van de tegenslagen lieten merken. Alles werd opgelost zodat wij allemaal een mooi feest hebben gehad. Dank je wel organisatie en vrijwilligers van Schollenpop 2017, artiesten en publiek. We zijn weer een toffe herinnering rijker.

Bekijk meer foto’s van Schollenpop 2017:
Peter Heuves op Google

Ron van Varik op Facebook
Samantha Stauttener op Facebook
Rob van Dalen op Facebook
imv-fotografie op Facebook