Parkpop Saturday Night 2018: van Kiss naar Hazes

Parkpop Saturday Night 2018: van Kiss naar Hazes

25/06/2018 Uit Door hopster

Van 22 tot 24 juni 2018 staat Den Haag in het teken van Parkpop: Parkpop DownTown, Parkpop Saturday Night en Parkpop. Parkpop Saturday Night is de opvolger van Night at the Park. Dit jaar is er een nieuwe indeling in het Zuiderpark en het tweede podium staat nu in een grote tent. Ik ben benieuwd naar de sfeer en het publiek. Het weer zit mee; de zon laat zich af en toe zien en het is droog. We gaan genieten van artiesten als Hot Chocolate, Martijn Fischer, Jason Donovan en Clouseau.

Parkpop Saturday Night 2018 nieuwe opzet

kiss parkpop saturday night 2018

Parkpop Saturday Night 2018 start rustig. Overal zitten groepen muziekliefhebbers met een drankje in het gras. Vooraan bij het Jupiler podium zingen mensen met de eerste band Time Bandits mee. De fotografen, goedgeluimd als elke keer, concentreren zich om de mooiste plaatjes van Parkpop Saturday Night 2018 te maken. Dit jaar staat een tweede groot podium in een feesttent. Kiss Forever speelt als eerste in de tent, gevolgd The Boss UK. Het is voor sommigen even wennen. Ze vinden het in de tent te somber en donker. Anderen vinden het sfeervol en een leuke afwisseling.

Hot Chocolate

hot chocolta parkpop saturday night 2018

De Britse soul band Hot Chocolate was vooral in de jaren ’70 en ’80 populair. Ze scoorden hit na hit met liedjes als ‘Emma’ en ‘It Started With A Kiss’. Het begint aardig druk te worden voor het Jupiler podium. Fans vooraan gillen als de band start met ‘Everyone Is A Winner’. Het publiek kent elk woord en zingt mee uit volle borst. Ze dansen of zwaaien met hun armen heen en weer in de lucht. Het is een mooi gezicht. 

Martijn Fischer zingt Hazes

martijn fischer parkpop saturday night 2018

Martijn Fischer heeft als acteur in diverse films, theaters, series en musicals gespeeld. In de musical ‘Hij gelooft in mij’ van Joop van den Ende speelde Martijn Andr√© Hazes. Vanavond zingt hij hits van Hazes in de tent. Zelfs wanneer het niet je muzieksmaak is, is het moeilijk stil te blijven staan. In no time heeft Martijn het publiek aan het dansen en zingen. Voor het podium is het dringen. Voornamelijk fans met hoedjes en zonnebrillen. Martijn geeft alles wat hij heeft. Mensen zwaaien hun armen heen en weer en zingen woord voor woord mee. Het is een groot feest tot de laatste noot.

Melanie C. en Jason Donovan

melanie c parkpop saturday night 2018

Mel C komt op in spijkerbroek en T-shirt. Niks sterrenstatus, maar gewoon stoer. De laatste keer was Mel in 2006 op Parkpop, zegt een fan. Mel rockt en springt op het podium. Het is inmiddels druk op het veld. Na een paar covers en liedjes van eigen album, doet ze er nog een van de Spice Girls. De fans zijn heel tevreden met het optreden. Na Mel wachten mensen bij het binnenpodium op Jason Donovan. Jason speelde ooit in de serie ‘Neighbours’ samen met Kylie Minoque. Ze deden een duet ‘Especially For You’. Bij de hekken vooraan staan nu meer vrouwen dan mannen. Wanneer Jason verschijnt, gillen ze hard. Het publiek zingt ‘Everybody Wants To Rule The World’ en andere nummers luidkeels mee.

Clouseau een verrassing

clouseau parkpop saturday night 2018

Na een show van Kim Wilde buiten, wachten we binnen op Clouseau. Het is druk in de tent. Fans wachten met smart vooraan het podium. Ze hebben zin in Clouseau. Koen Wauters komt het podium op. Ik ben blij verrast. Behalve dat Koen gewoon heel leuk is om naar te kijken, rockt, zingt en danst hij lekker. Het publiek juicht en gaat los. We dansen en zingen mee met ‘Louise’, ‘Daar Gaat Ze’ en ‘Droog Je Tranen’. Koen praat losjes met het publiek. Het publiek zwaait massaal met de zaklampen op de mobiel heen en weer. Wat een fijne energie. Clouseau is voor velen de absolute verrassing van Parkpop Saturdag Night 2018.

Sfeervol Parkpop Saturday Night 2018

De Dijk sluit de avond met een fantastisch optreden, gevolgd een spectaculair vuurwerk. Met dank aan de organsiatie voor de goede zorgen, de artiesten voor de muziek, de fotografen voor de gezelligheid en prachtige foto’s, het publiek en fijne mensen voor de warme sfeer. Het was een sfeervolle eerste editie van Parkpop Saturday Night.