Night at the Park 2016: een gezellig muziekfeest

Night at the Park 2016: een gezellig muziekfeest

01/07/2016 Uit Door hopster

Op zaterdag 25 juni is Night at the Park 2016 in het Haagse Zuiderpark, de vooravond van Parkpop. Volgens de berichten online hebben de heftige regenbuien van de afgelopen dagen modderige sporen op het veld achter gelaten. Vandaag schijnt de zon en ik hoop dat het veld een beetje droog is. Ik stap op de fiets en ga genieten van de sfeer en bands als Yada Yada, Racoon, Anastacia en Wet Wet Wet.

Yada Yada boost Night at the Park 2016

Vooraan het podium haken vrienden aan. We zijn speciaal voor de sympathieke zanger Ronald van Beest van Yada Yada vroeg aanwezig bij Night at the Park 2016. Ik ben benieuwd naar deze Herman Brood tributeband. Het is nog rustig. Vooraan de hekken staan een paar mensen met een biertje en Yada Yada-shirts. Ze juichen en klappen als Ronald het podium opkomt. Na het eerste nummer komt hij adem tekort. Niet van plan te stoppen, gooit hij alles in de strijd om ons te vermaken. Het publiek zingt mee met bekende Brood-nummers. Spike van Zoest (Di-Rect, The Deaf) speelt een nummer mee op zijn gitaar. De fans springen en klappen hard tot het laatste lied. Een goede boost voor de rest van het festival.

Stick is geen ‘Herman’

Na het optreden vraag ik Ronald hoe het gaat: “Het is een geweldig feestje! De sfeer op het veld en bij de organisatie is super; één grote familie”. Ronald is een grote fan van The Deaf. “Spike is echt een toffe gozer. Fantastisch om die man naast je op het podium te hebben. Als een sprinkhaan jumping around. Rock ‘n Roll!”. Ronald lijkt qua uiterlijk op Herman Brood. Ronald: “Ik ben Herman niet en ik wil hem ook niet zijn. Maar, zoals David Hollestelle en Dany Lademacher (Herman Brood and His Wild Romance) zelf zeggen: ‘JIJ Ronald, jij mag het, jij kan het, ’t komt vanuit je hart. Herman vindt het goed.’ Nou dat zijn toch mooie woorden?”

Racoon ontroert

Na Di-rect en Slade staat Racoon op het programma van Night at the Park 2016. Op het veld is het inmiddels druk en een groot feest. De sfeer is uitbundig en gezellig. Mensen dringen voor het podium. Ik ben vaker naar optredens van Racoon geweest. Nu is het alweer wat jaren geleden dat ik ze live heb gezien. Ik ben benieuwd of de rock/popmuziek van deze band me nog steeds raakt. Bij het eerste nummer neemt zanger Bart van der Weide met zijn stem en teksten ons moeiteloos mee. Mensen om mij heen dansen en klappen. Een vrouw naast me is in tranen. Je zou bijna vergeten dat het een Nederlandse band is. We zingen Liverpool rain en no mercy for the soldiers luidkeels mee. Het blijft een fantastische band.

Anastacia geeft een show

Anastacia night at the park 2016

Tijdens de pauzes tussen de bands op het hoofdpodium speelt op een podium op het veld de Corona’s. Mensen zijn enthousiast over deze Stand-Up pop. Ze nemen de modderpoel voor lief om zich de Corona’s te laten vermaken. Voor het grote podium wachten we op Anastacia. We hebben geen idee wat we moeten verwachten. Er mogen geen foto’s genomen worden. Anastacia komt op en zet een enorme show neer. Dit hadden we niet verwacht. Het publiek zingt alle nummers mee. Ook ik ken de teksten nog. We dansen, joelen en genieten van deze geweldige show. Er mogen uiteindelijk toch foto’s gemaakt worden. De fotografen pakken dan ook direct hun momentje.

Na Holly Johnson en Wet Wet Wet is Night at the Park 2016 echt afgelopen. Het was een gezellig feestje. Lieve vrienden, fotografen, publiek en artiesten: dank je wel voor de fantastische middag en avond.