Live on The Beach 2017: Doe Maar

Live on The Beach 2017: Doe Maar

10/09/2017 Uit Door hopster

Op 9 september is het Live on the Beach 2017 festival op Scheveningen, met Doe Maar als hoofdact. In het voorprogramma staan Gers Pardoel, Splendid en Diggy Dex. Samen met Eef Ringers, gewapend met twee camera’s, ga ik vandaag sfeerproeven en genieten van bands als Splendid en Doe Maar.

Life on the beach 2017 pers

Voor de pers is het bij Live on the Beach 2017, net als voorgaande jaren, heel ongunstig georganiseerd. De polsbandjes moet je een heel stuk verder op de boulevard halen en dan aansluiten tussen het publiek bij de ingang om vervolgens geen persvak te hebben. Voor de fotografen zeker niet handig. Gelukkig is het publiek van vandaag zo lief de pers voor te laten. Het is een divers publiek: van kinderen met Disney poncho’s, pubers met Nikes, punkers, felgekleurde dreads tot ouder publiek. En allemaal zien ze er blij en vrolijk uit.

Grooven met Splendid bij Life on the Beach 2017

Splendid life on the beach 2017

We staan bijna vooraan als de Scheveningse band Splendid met frontman Pat Smith op het podium staan. In no time hebben de mannen er een warme en feestelijke sfeer in gebracht. Vooraan beginnen mensen voorzichtig met dansen en anderen zingen met de teksten mee. Ik zie bekenden en ontmoet nieuwe mensen. We dansen op het bekende nummer ‘Again’. Splendid hoort echt op een festival op het strand in de zon. Pat Smith zingt tot hij letterlijk bijna geen stem meer over heeft en het publiek bedankt. Het is een heerlijke start van de avond bij Life on the Beach 2017.

Doe Maar zet scheveningen op zijn kop

life on the beach 2017 doe maar

Na Diggy Dex en een hapje eten is het dringen voor het podium. Gelukkig mogen fotografen van de blije menigte naar voren. Het publiek gaat los als Doe Maar start met het nummer ‘Oké’. Mensen om ons heen vinden de mannen oud geworden, maar dat ze ‘het’ nog steeds hebben. Iedereen kent de teksten van ‘Zoek het zelf maar uit‘ en ‘Nachtzuster’. Bij ‘Is dit alles’, danst en zingt iedereen met de armen in de lucht. We wiebelen met Joost Belinfante de bekende liveklassieker ‘Nederwiet’ mee. Bij ‘Belle Helene’ gooit iedereen de laatste energie eruit en dansen we in de inmiddels stromende regen. Daarna verlaat de gemoedelijke menigte met poncho’s en al het strand. Wat een heerlijk feest bij Life on the Beach 2017!