Jett Rebel Super Pop Tour in het Paard, Den Haag

Jett Rebel Super Pop Tour in het Paard, Den Haag

23/04/2017 Uit Door hopster

Op 20 april geeft Jett Rebel een bijna 3,5 uur durende show in het Paard in Den Haag. Het is een van de reeks optredens van zijn Super Pop Tour. Dit keer zien we geen verkleedpartijen en nagellak. We zien een Jett Rebel met baard in simpel t-shirt en spijkerbroek. Een Jett Rebel die veel met zijn publiek praat, zijn muziek laat voelen en uit zijn dak gaat. Misschien wel voor het eerst een Jett Rebel zonder masker, fantastisch puur met passie voor muziek en zijn publiek. Ik sta vooraan het podium met Eef Ringers voor de foto’s en voel me heel even weer een beetje puber.

Fans blijven Jett Rebel trouw

Om 19.15 staat er een enorme rij voor het Paard te wachten. Via social media vroeg Jett Rebel of iedereen een bloem wilde meenemen. Hier en daar zien we een bloemenketting, een verdwaalde bloem en Eef zijn bloemenshirt. Eenmaal binnen loopt het Paard snel vol met uiteenlopende soorten mensen. Van jonge meisjes met een chaperonne tot aan oudere mannen met hoeden. Een fan vertelt dat ze vorig jaar zes keer naar een optreden van Jett is geweest en dit de derde van dit jaar is. Ahoy had hij niet hoeven doen van haar. “Het was ‘overdone’,” vertelt ze, “tien verschillende jurken en outfits is helemaal niet nodig. Zijn muziek is retegoed! En we zien hem veel liever zoals laatst in Tivoli en zoals hij nu is.”. Toch mooi dat trouwe fans niet afhaken.

Handen, bloemen en wierook

Jett Rebel opent om 20.30 de show met High School Reunion van Super Pop. Jett Rebel speelt met Xander Vrienten (bas), Nick Croes (gitaar), Willem van der Krabben (drums) en Jasper Slijderink (piano). Het Paard staat tot en met de tweede ring vol. Het lijkt of de band even moet inkomen; het heeft iets aandoenlijks. De fans vooraan merken er niks van en zingen direct luidkeels mee. Het ruikt naar wierook, die Ian Hooglander zorgvuldig op de piano’s heeft bevestigd vlak voor de show. Na een paar nummers komt de band en de rest van het publiek los. Het wiebelen verandert in dansen, springen en meezingen. Handen en bloemen steken in de lucht boven de hoofden uit.

Fantastische toegift van een uur

Jett Rebel mengt zich nog even tussen het publiek. Terug op het podium praat hij zittend op een kruk met het publiek. We voelen ons verbonden met hem en de band. Af en toe gooit iemand een bloem het podium op. Jett Rebel speelt nog een paar covers van Allen Toussaint, die Jett een legende noemt. Ik heb geen flauw idee wie dat is. Ook vertelt hij dat de piano waar hij op speelt van Herman Brood is geweest. Hij kan me nu alles wijsmaken. Nadat de bandleden een stuk solo hebben laten horen wat ze waard zijn, lijkt het om 23.00 afgelopen. Maar niets blijkt minder waar. Het Paard geeft toestemming en Jett Rebel en band spelen nog bijna een uur vol. Het voelt alsof dit laatste uur intiemer is dan de rest. Alsof er nu helemaal geen act meer is, geen masker. Het is puur genieten.

Jett Rebel blijft verrassen

Je kon de afgelopen drie jaar gewoonweg niet om hem heen. Jelte Tuinstra heeft als Jett Rebel geknokt en keihard gewerkt aan zichzelf en aan zijn muziek. Respect. Daaris hij gekomen waar hij nu is. Met zijn verkleedpartijen en nagellak vond je hem leuk of helemaal niks. En het lijkt alsof hij nu is waar hij moet zijn. Of in ieder geval op de goeie weg samen met zijn management, vrienden en team. En met een brede schare fans die Jett Rebel en zijn muziek echt waarderen. Wat de volgende stap of verandering is, is weer een verrassing. Ik zwijmel op de fiets naar huis nog even verder. Dank je wel Jett Rebel en band voor de geweldige avond.