Interview met Son Mieux, artiest op The Life I Live 2016

Interview met Son Mieux, artiest op The Life I Live 2016

08/04/2016 Uit Door hopster

Son Mieux start dit weekend met een 3FM Serious Talent-tour heel Nederland samen met HAEVN & The Brahms. Op het The Life I Live festival 2016 treedt Son Mieux bij het Kerkplein op. Ik wil meer weten over de band en zanger/gitarist Camiel Meiresonne. Tijd voor een interview.

Swingen met charisma

son mieux life i live 2016

Op 14-jarige leeftijd stond Camiel op het podium als frontman van All Missing Pieces. Daarna speelde hij nog een periode als toetsenist bij Soul Sister Dance Revolution. Nu gaat hij een nieuw avontuur aan met Son Mieux. Op een Youtube-filmpje zie ik het viertal van Son Mieux de nieuwe song live op radio538 doen. Ik ben om, wat een heerlijke sound. Het swingt en is relaxed tegelijk. Dat in combinatie met de zwoele stem en het charisma van zanger Camiel maakt het af. Ik hou ervan. Ik loop wat heen en weer mijn huis, telefoon in mijn hand en bel Camiel op.

Eenjarig bestaan in het Paard

son mieux interview

Zijn stem klinkt vrolijk en nonchalant. Ik hoor hem een haal van een sigaret nemen. Het is zijn ontbijt: sigaretten en thee. Camiel: “In Son Mieux speel ik met mijn broertje Wrister Meiresonne, Chayenne van der Kooij en Timo Prins. Aanstaande zaterdag 9 april bestaan we precies een jaar. Onze eerste eigen show in het Paard is helemaal uitverkocht. Dat is echt tof en het wordt een feestje”. Voor het optreden in het Paard is Camiel meer gespannen dan normaal. “Mensen komen nu echt voor ons en kopen er een kaartje voor. Dan wil je natuurlijk wel iets goeds neerzetten”.

Voorprogramma Splendid

splendid band

De naam Son Mieux is gebaseerd op een Frans werkwoord en een combinatie van zijn achternaam. Het betekent: alles uit jezelf halen. Dat sluit aan waar de liedjes voor staan. Camiel: “Toen ik nog bij Soul Sister Dance Revolution speelde, rolden er andere acoustische liedjes uit dan de rockliedjes die we speelden. Het was een periode in mijn leven waar ik van mij af schreef. Een jaar geleden mocht ik met mijn nieuwe songs in Pat Smiths (Splendid) voorprogramma optreden. Dat was echt heel tof.”

Acoustisch met elektro

son mieux interview

Het genre noemt Camiel zelf ‘folk met elektronische onderlaag’. “In de basis kleine folk liedjes met gitaar en zang en daaromheen drumsamples en toetsensamples. Het is daarheel dansbaar”. Ik ben benieuwd. Dansen op het The Life I Live festival, ik teken ervoor. Camiel: “Ik kan voor het eerst in mijn leven de muziek niet vergelijken met andere bands. Onze shows zijn heel intiem met kleine liedjes, maar uitbundig de elektronische sound eromheen.”

All Missing Pieces en Beatstad

all missing pieces camiel meiresonne

Camiel groeide op in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Naast drum- en base-feestjes, hing hij met vrienden thuis of was de donderdagavonden in het Paard. Ook was hij bij een van de eerste Beatstad-festivals op het Malieveld. “Ik was 11 en zag optredens van DI-RECT en The Golden Earring. Ik zei toen tegen mijn vader dat ik daar ooit ook wilde staan. Ik speelde nog niet eens gitaar. Drie jaar later stond ik met All Missing Pieces met mijn twee broertjes daar op het podium. We waren pas 10, 12 en 14 jaar. Dat vergeet ik nooit meer.

Vrienden en Keith Richards

wrister en camiel meiresonne

Zijn leven is nu hectisch. “Elke dag is anders, maar ik doe nu precies wat ik wil en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik kan mijn leven niet voorstellen zonder muziek.” Camiels beste vrienden zijn zijn broertjes Quinten en Wrister en zijn beste maatje is zijn vriendin Nina. Zijn favoriete artiest is Keith Richards. “Daar zou ik nou wel eens mee willen optreden. Het is echt de grootste focking held die nog leeft. Dat hij überhaupt nog overeind staat, is heel tof”. Hij lacht vrolijk. “Het is een bijzondere man. Hij ademt muziek en is gewoon een held”. Nou wie weet ooit, als hij dan nog leeft, grappen we.

Optreden The Life I Live festival

son mieux life i live festival 2018

Terwijl Camiel zijn sigaretten zoekt, vraag ik hem om zijn mening over The Life I Live. Zijn lach heeft een soort twinkeltje en maakt vrolijk. “Ik heb eerder opgetreden op The Life I Live. Dat waren vette gigs. Met All Missing Pieces op de Grote Markt en met Soul Sister Dance Revolution op het Plein. Ik verwacht dat het nu weer een feestje wordt.” Son Mieux treedt om 19.00 op. “Ik baal wel dat we zo vroeg spelen. Ik snap dat niet zo goed. Dan ben je aan het eten,” lacht hij, “Ik hoop dat er wel mensen komen.” Nou ik in ieder geval wel.

Dank je wel Camiel voor je openheid en dit gezellige gesprek.