Festival Fruit 2017: nooit meer naar huis

Festival Fruit 2017: nooit meer naar huis

11/06/2017 Uit Door hopster

Op 10 juni is het Festival Fruit 2017 op het Abrikozenplein in Den Haag. Het festival waar mensen op kleedjes een drankje drinken, de suikerspin nog gratis is en waar kinderen rondrennen. Een ontmoetingsplek voor de buurt en vrienden en waar leuke bands optreden. In de middag is het festival al twee keer zo druk dan voorgaande jaren. De zon schijnt volop en de sfeer is fantastisch. Samen met vrienden, kennisen en fotografen genieten we van de gemoedelijke sfeer en dansen we bij de muziek van o.a. Forever Saturday, Ragmob en Mooie Meneren.

Festival Fruit 2017 een grote groep vrienden

festival fruit 2017 kinderen

In de middag is het een groot feest voor kinderen en hun ouders. Kinderen springen op de springkussens, schommelen of eten een suikerspin. De volwassenen kletsen en drinken een drankje. De geur van poffertjes en saté komt je tegemoet. Op het podium staan jonge en nieuwe talentvolle muzikanten. Het voelt alsof een grote groep vrienden bij elkaar komt. Iedereen mag en kan zichzelf zijn. Het schijnt bij de gemoedelijkheid van de buurt te horen. En niemand is te beroerd om te helpen. Of het nou gaat om nieuw beslag voor de poffertjes te kloppen of te presenteren; het kan allemaal met elkaar.

Forever Saturday maakt grote sprongen

forever saturday festival fruit

Terwijl de kinderen poffertjes eten en de volwassenen genieten van heerlijke kip cashew of saté, springt de jonge punk/rock band Forever Saturday op het podium. De energie van deze jongens werkt aanstekelijk. Kinderen zijn nieuwsgierig geworden en staan of zitten vooraan. Anderen wiebelen mee bij het podium. De zanger Dylan van Dam betrekt het publiek er goed bij. Hij laat ons meeschreeuwen. Het plezier straalt van het podium af. Het lijkt of deze band iedere keer weer met grote sprongen groeit. Letterlijk en figuurlijk.

Dansen bij Ragmob

ragmob festival fruit 2017

Om 19.00 start de country/Americana band Ragmob. Mensen lopen direct naar voren en om te dansen. Wie eerst nog afwachtend was, danst nu ook. Het lijkt ineens een grote Gypsy wedding. Kinderen, rockers en alles ertussenin springen, dansen en haken de armen in elkaar. Ragmob past hier: in de zon, op het gras tussen de mensen uit de buurt. En als we niet al heel blij waren, werden we dat nu wel van de sfeer en muziek van deze mannen.

Van springen naar polonaise

festival fruit 2017 ronnie ronaldo

Pat Smith staat ook op het programma. Hij laat het publiek springen, hurken, dansen en juichen. Binnenkort komt zijn nieuwe EP uit. Om ons heen zijn mensen op zoek naar eten. Alles is op. Deze drukte was dan ook niet verwacht. Gelukkig staan er geen hekken om Festival Fruit 2017. De bezoekers halen patatjes en Turkse pizza’s uit de omgeving en eten het bij het optreden van Pat op. De een-na-laatste artiest is Ronnie Ronaldo. De party- of smartlapachtige zanger lijkt niet op dit festival te passen. Toch zet de buurt zich er overheen met de polonaise als gevolg. En alles onder de 15 jaar klimt op het podium en springt met Ronnie mee. Het is een mooi gezicht.

Mooie Meneren rockt

festival fruit 2017 mooie meneren

De afsluiter van Fruit 2017 is de bekende Haagse rock coverband Mooie Meneren met Serge Naberman. We rocken, headbangen en dansen op nummers als Summer of 69, Never be clever en Highway to hell. Het plein is helemaal vol en druk. Iedereen zingt mee met de bekende covers en niemand staat meer stil tot aan de laatste noot. En dan is het echt over. De bands pakken de spullen in, de organisatie ruimt op, de laatste kinderen en ouders gaan naar huis. Wij willen nog niet naar huis en gaan nog even met de groep mee naar een after-feestje in de buurt.

Dank je wel lieve organisatie, buurtbewoners, vrienden, bands/artiesten en zon voor deze fantastische dag en avond. Bekijk meer foto’s van fotobuddies Peter Heuves op Google foto’s, Peter van der Wal en Photo-impressions, Remco Hagenees.