Einde van bloggersplatform DenHaagDirect; vijf uitgelichte blogs

Einde van bloggersplatform DenHaagDirect; vijf uitgelichte blogs

16/11/2018 Uit Door hopster

DenHaagDirect kondigde onlangs aan met het bloggersplatform te stoppen. En dat is jammer. gen bij DenHaagDirect deed ieder op zijn eigen manier en over zijn eigen onderwerp. Dat maakte de website leuk en afwisselend. Ik schreef de afgelopen jaren meer dan 70 blogs over festivals, bands, artiesten of mooie projecten in Den Haag. Ik heb veel bijzondere mensen ontmoet. Sommigen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit mijn leven. Ook kwam ik op plekken waar ik daarvoor nooit de kans heb gehad. Natuurlijk ga ik met bloggen op mijn eigen website en andere blogwebsites. Maar eerst tijd voor een terugblik!

1. Eerste blog bij DenHaagDirect: interviews Ready to Play

Robin Brock machine makes man kaderock 2015

In april 2015 ontving ik een mail dat DenHaagDirect nieuwe bloggers zocht. En als tekstschrijver/redacteur en muziekliefhebber, was bloggen een leuke kans dichterbij de muziek te staan. Ik maakte kennis met DenHaagDirect en ging aan de slag. Ik bedacht dat ik meer wilde weten van muzikanten over het combineren van muziekles bij Ready to Play met optredens. Enthousiast deed ik mijn eerste interview met Robin Brock en de tweede met Rianne Walther. En man, wat vond ik dat spannend. Maar deze relaxte muzikanten en muziekcoaches zorgden ervoor dat dit totaal niet nodig was. Er volgde een reeks interviews in de jaren erna. Dank je wel Robin, Rianne en R2P voor de fijne start en jullie openheid.

2. Eerste blog festival: Life I Live festival 2015

life i live festival 2015 plein

Het eerste festival waar ik een blog over schreef was het Life I Live festival 2015 (koninginnenach). En wat een fantastische vuurdoop was dat. Fronstage, backstage en bij de opening, werd ik warm ontvangen medewerkers, artiesten en pers. Ik genoot met een groep vrienden intens van bands als Jacco Gardner, The Clarks, Smutfish, The Indien en The Deaf.
Dank je wel organisatie van het Life I Live festival, beveiliging, publiek, pers en artiesten voor deze onvergetelijke ervaring.

3. Meest gelezen blog: Water en Brood in de Vloek

water en brood veganistisch biologisch eten keuken

Met stip op nummer één van meest gelezen blogs is het interview met Jonne over veganistisch-biologisch eetcafé Water en Brood. Water en Brood was toen gevestigd in vrijplaats de Vloek op Scheveningen. Opvallend vond ik hoe vaak die blog ook werd gedeeld onderling. In september 2015 werd de Vloek gesloopt en is er een zeilcentrum voor in de plaats gekomen. Eetcafé Water en Brood heeft inmiddels een doorstart gemaakt in de Samenscholing in de Beatrijsstraat in Den Haag. Dank je wel Jonne en andere medewerkers van Water & Brood voor jullie gastvrijheid.

4. Meest bijzondere interview: project De regisseur

de regisseur scheveningen

Tijdens Kaderock en Parkpop ontmoette ik de mannen van Bandsessies. Het zijn ook de toezichthouders bij festivals. Ze controleren de backstage polsbandjes en springen bij waar nodig. Pieter de Munck vertelde over het project de Regisseur. Een mooi project waar mensen met een psychische aandoening of beperking hun kwaliteiten kunnen ontplooien. In een interview met Pieter vertelt hij meer hierover. Dank je wel Pieter voor je openheid en dank aan de medewerkers en aanwezigen voor de gastvrijheid.

5. Meest bijzondere ontmoetingen: pers en vrijwilligers

Geen blog, maar wel echt nodig om te vermelden. In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat Den Haag vele prachtige vrijwilligers heeft. Meerdere festivals draaien op vrijwilligers die hard werken. Ze steken de handen uit de mouwen om een mooie festival neer te zetten. Tel daarbij de altijd vrolijke en aanwezige pers bij op. Op diverse grote festivals/events/concerten steken ze jaarlijks veel tijd in het maken van mooie foto’s/blogs/overzichten. Zonder te klagen dragen ze zware tassen met camera’s, zijn soms een hele dag aanwezig om tot in de nacht nog te bloggen of foto’s aan te leveren. Ik heb diep respect voor de vrijwilligers en pers van Den Haag. Sommigen zitten dan ook echt in mijn hart. Zonder jullie is de stad een stuk minder leuk en minder mooi in beeld.

Dank je wel DenHaagDirect voor de fijne jaren en behalve deze vijf ook vele andere mooie herinneringen.