Den Haag Out2018, dansen in het Zuiderpark

Den Haag Out2018, dansen in het Zuiderpark

19/08/2018 Uit Door hopster

Op zaterdag 18 augustus is de tweede editie van het dancefestival Den Haag Outdoor. Vorig jaar bleek dat Den Haag toe was aan een eigen dancefestival. Duizenden mensen dansten bij de eerste Den Haag Outop techno/house/urban bij de vier podia. Den Haag Out2018 is uitgebreid met een extra podium. Ik ben benieuwd naar de mensen, de sfeer en dj’s op dit festival. Met heel veel zin stap ik op de fiets naar het Zuiderpark.

Thema bomen, gras, water

bomen gras water den haag out2018

Een stroom mensen in festival outfits en glitters op hun gezicht fietst ook richting het Zuiderpark. De dreunende bas van Den Haag Out2018 is van een afstand te horen. De laatste kaarten worden aan de deur gekocht tot het festival uitverkocht is. Een van de organisatoren van Den Haag Outdoor, Henk van den Brink, vertelt dat het festival is verplaatst naar een ander deel van het Zuiderpark. Henk: “Vorig jaar zaten we een stukje verderop. We hebben op deze plek meer mogelijkheden om uit te breiden. We kunnen nu alle kanten op. Daarbij wilden we meer bomen en aan het water zitten. Het thema is dan ook ‘bomen, gras, water’. Je kan achterlangs lopen een bospaadje en langs het water. Dat geeft al gelijk een bijzondere sfeer.”

Topsfeer Den Haag Out2018

zweefmolen den haag out2018

Vriendin Nazima gaat vandaag mee. Samen met fotografen Wil Looijestijn en Peter van der Wal verkennen we het terrein. We lopen tussen de bomen, via het bospad naar het water. Langs het water zitten mensen op houten banken te chillen. Op het veld zijn vijf podia: House/Urban, Asta, Deep Tech house, het grote foute feest en techno. Bekende, (nog) onbekende, nationale en internationale dj’s vermaken de mensen met hun eigen sound. De sfeer op Den Haag Out2018 is relaxed. Mensen dansen, kletsen knuffelen, wandelen of doen een ritje in de zweefmolen. Het is een divers publiek; van ouderen met hoedjes tot jongeren in trendy panterprint jurkjes. In een ding zijn ze gelijk: ze houden van feesten en dansen.

Urban House

den haag out2018 urban

Bij de Urban stage van Den Haag Out2018 joelen en dansen vriendengroepen joelen op de R&B/Latin house met Nederlandse teksten van Dyna. Dj Biggie neemt het over met een meer hip hop stijl. Dj F!irstman volgt en heeft zijn fans duidelijk in zijn zak. Als hij zegt dat mensen de knieën moeten zakken, dan twijfelt niemand. Het publiek draait zwoel met de heupen en de armen in de lucht voor het podium. Met een brede lach neemt Haagse Dj Ziggy het over. Hij lijkt jongere fans te hebben. Meisjes met gekleurd haar en zonnebrillen juichen en swingen met Ziggy mee.

Deep Tech House

dj la fuente den haag out2018

Bij de Deep Tech House stage staat de vrolijke dj La Fuente energiek te draaien. Als La Fuente draait, word je per definitie heel blij. Het publiek van Den Haag Out2018 lacht naar elkaar en naar ons. We haasten ons frontstage om te dansen. Het is een zwoele set en het geeft ons het gevoel alsof we op vakantie zijn. Het publiek stopt pas met dansen als La Fuente stopt met draaien. Dj Licious neemt het van hem over. Ook Dj Licious laat ons volop genieten met warme en swingende klanken. Het publiek danst weer uitbundig. Wat een heerlijk kado van deze dj’s.

Het Grote Foute feest

het grote foute feest den haag out2018

Het Grote Foute Feest; we hebben geen idee wat we moeten verwachten. Waarom staat dit podium tussen de rest? Opblaasbare roze flamingo’s en krokodillen liggen voor het podium. Gouden slingers en mensen met gekleurde pruiken op het podium. We laten ons meevoeren naar het podium. Voor we het weten staan we met hoedjes en zonnebrillen tussen de rest op het podium. Voor het podium loopt het publiek de polonaise op disconummers. Het plezier werkt aanstekelijk. Iedereen doet mee en het kan allemaal. Het is duidelijk dat de dj’s er hier een groot feest van maken. Fout of niet.

Asta en Techno

coen bom en mark van dale den haag out2018

In 2009 sloot de Haagse discotheek AStA definitief de deuren. Ter ere van deze discotheek is er op Den Haag Out2018 een Asta stage. Mark van Dale draait samen met Peter van Leeuwen een set. Peter van Leeuwen is de dj-naam van Coen Bom, voorheen eigenaar van de AStA. Het is druk voor het podium met dansende en blije mensen. Volgens sommigen van hen zijn de heren beide legendes. Even later staat ook Erick E enthousiast te draaien. Erick E’s warme house-sound maakt het onmogelijk stil te staan. We laten ons met de rest van het publiek meevoeren op de muziek en dansen en springen. Wat een heerlijke set om op te dansen.

Techno stage

den haag out2018 techno

Last but not least gaan we naar de Techno stage voor de legendarische dj Remy. Remy Unger is een van de Nederlandse dj’s die house introduceerde. Het podium staat in een grote tent en is afgeladen met mensen. De draaitafel staat achterin op een verhoging. De Haagse Remy wordt omrimgd genietende mensen en rook. Of je nou van zijn techno stijl houdt of niet, dansen is ook hier een must.

Bekijk meer foto’s

Den Haag Out
Photo Impressions (Peter van der Wal)
Stappen in Den Haag (Richard Kanters)
WTF tv

Dank je wel organisatie voor de fijne ontvangst en goede zorgen. Dj’s bedankt voor de toffe muziek. Dank aan de wederom collegiale en lieve fotografen/pers; zonder jullie is er echt geen feest. En natuurlijk dank aan vrienden, kennissen en het publiek voor de lol en warmte. Op naar Den Haag Out2019.