BonFire Beach fest 2018: magisch strandfestival

BonFire Beach fest 2018: magisch strandfestival

21/04/2018 Uit Door hopster

Op vrijdag 20 april en zaterdag 21 april is BonFire Beach fest 2018 op Scheveningen. Ik ga kijken op de vrijdagavond. Wat voor mensen zijn er en hoe is de sfeer? Het weer zit in ieder geval mee. Het programma belooft heerlijke muziek van o.a. Sunfire, Camiel Meiresonne en Pat Smith.
Foto: Iwan de Brabander

Sprookjespoort BonFire Beach fest 2018

BonFire Beach Fest 2018 vuurpoorten

Op het strand ter hoogte van strandtent Sol Beach is een pad van poorten met vuur eromheen. Je kan er doorheen lopen. Het ziet er sprookjesachtig uit. De warmte komt je tegemoet. Op het zand verderop staat een klein podium. Het is vroeg op de avond en druk. De sfeer is relaxed en vrolijk. Mensen van alle leeftijden staan op het zand en de boulevard. Ze genieten van een drankje en kletsen met elkaar.

Sunfire

BonFire Beach Fest 2018 sunfire
Foto Iwan de Brabander

Op het strand staat een podium van het BonFire Beach Fest 2018. Ik zie de altijd vrolijke Iwan de Brabander druk in de weer met zijn camera. Hij vertelt me over de band Sunfire die nu op het podium staat. De vier totaal verschillende muzikanten vormen een mooi geheel. Je waant je met de muziek van Sunfire even in Amerika. Het is vrolijk. De combinatie van de stem van de zanger is, de teksten van de songs en de sfeer op het strand maakt het zwoel. De hakken gaan uit en op blote voeten dans en geniet ik met de rest mee.

Camiel Meiresonne (Son Mieux)

Camiel Meiresonne bonfire beach fest 2018
Foto Iwan de Brabander

Binnen in Sol Beach staat de innemende Camiel Meiresonne op het podium met gitaar. Met zijn charisma en catchy songs laat hij het publiek duidelijk genieten. Er wordt gedanst en meisjes dringen vooraan. Mensen swingen en zingen luidkeels met de teksten mee. Camiel lijkt geboren om op een podium te staan. Zijn kenmerkende dansen en interactie met het publiek maakt het een feest om alleen al naar te kijken. Niemand kan lang stilstaan op zijn muziek en we dansen met hem mee.

Pat Smith en Jasper Lieuwma

pat smith jasper lieuwma bonfire beachfest 2018
Foto Iwan de Brabander

Als er ergens feest is, is er Pat Smith. Vanavond bijgestaan Jasper Lieuwma (Playground0). Pat zweeft over het podium. Zijn reggae-achtige stem en de elektronische muziek van Jasper is een geweldige combinatie. Het maakt het publiek in no time uitbundig aan het dansen. Behalve dat is Pat een echte entertainer. Met het publiek in zijn zak, lijkt hij er altijd enorm van te genieten. En dat voelen we allemaal.

Dank je wel organisatie en muzikanten voor de warmte en gezelligheid. Iwan bedankt voor de knuffels en foto’s. Dank je wel lieve vrienden en kennissen voor de lol. Tot BonFire Beach Fest 2019.